El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha avançat avui que el president del seu partit, Pablo Casado, convocarà la propera setmana la resta de partits constitucionalistes a una reunió per fixar una estratègia conjunta en defensa de la Constitució espanyola i de la unitat d'Espanya. "Tenim l'obligació d'anar junts, no només al carrer, també en les institucions", ha assegurat García Egea.

Després de l'"assetjament" que -ha denunciat- van patir ahir els constitucionalistes a Alsasua, el número dos del PP ha reclamat a més el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que elegeixi entre defensar la unitat d'Espanya o continuar donant "batzegades" juntament amb "secessionistes i els populistes".

García Egea ha explicat que Casado -la qual cosa segons fonts populars ha començat els contactes per a l'esmentada reunió- coneixerà a "tot aquell que vulgui defensar la unitat d'Espanya i la igualtat oportunitats no només al carrer, sinó també en les institucions".

L'objectiu, ha insistit és el que els constitucionalistes es posin "davant" dels partits independentistes però també dels qui els "ballen l'aigua" i són "còmplices d'aquest cop a l'Estat que alguns volen continuar perpetrant".

El número dos del PP ha assenyalat que és "especialment greu" que el govern de Sánchez "hagi volgut posar a l'advocacia de l'Estat no al servei de l'Estat, sinó al de Puigdemont i Junqueras", pel seu escrit de qualificació provisional per als dirigents independentistes en el cas del procés.

Teodoro García Egea ha negat d'altra banda que hi hagi diferents veus en el PP davant dels actes d'ahir d'Alsasua, perquè hi ha un "únic discurs i una única veu" en defensa de la unitat d'Espanya i de les forces i cossos de seguretat.