El Partit Popular es manté determinat a aigualir qualsevol gest de l'independentisme i el sobiranisme per acompanyar els seus representants polítics. Primer, es va assegurar que la conferència del govern català a Brussel·les es faria com en una "cafeteria", tot i que va fer ple al Parlament Europeu. Aquest cop, el portaveu de Comunicació, Pablo Casado, ha tret ferro als protestants que han acompanyat Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau a les portes del Tribunal Superior de Justícia assegurant que la "Catalunya real a aquesta hora estava treballant".

Casado ha hagut de matisar les seves paraules més tard, preguntat si creia que els 40.000 manifestants eren funcionaris públics. Aleshores ha indicat que no sabia si eren "17.000, com diu Societat Civil Catalana", però que la Constitució és la garantia que les persones es poguessin manifestar.

Segons Casado, els líders del procés haurien "sobreactuat, perjudicant els seus interessos", ja que al seu parer s'estaria davant un fi de cicle on l'independentisme no podria avançar. "El procés no condueix a res, no està avançant, va girant sobre ell mateix, no té eco ni repercussió", ha assegurat. Sobre això, ha denunciat les presumptes crides de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a demanar el 6-F lliure per manifestar-se.

Finalment, s'ha tornat a les crítiques, dient que a Espanya ningú és jutjada per les seves idees polítiques. "Tenim el màxim respecte a l'actuació de la justícia. Avui es jutja un dirigent polític per desobeir el Tribunal Constitucional. Ningú està per damunt de la llei, cap ideologia està per damunt", ha tancat.