El president del PP, Pablo Casado, ha intensificat el seu discurs contra l'independentisme aprofitant que es troba al cor de la Unió Europea, Brussel·les, per l'expulsió del partit del president d'Hongria, l'ultra Viktor Orbán, del Partit Popular Europeu. Ha acusat clarament el president de la Generalitat, Quim Torra, d'estar demanant una "guerra civil a Espanya". 

Casado ha llençat aquestes acusacions justificant la seva proximitat ideològica amb Vox. "Jo explico en què estic d'acord amb Vox i en què no estic d'acord amb Vox. El que em sembla molt curiós és que es vegi molt tolerant i assenyat que el PSOE pacti amb un partit tan radical, tan comunista i tan fora de tota lògica europea com Podemos, o amb els independentistes de Torra, que demanen la via eslovena, és a dir la guerra civil a Espanya, és a dir 63 víctimes mortals després d'una confrontació civil", ha explicat.

"Això és el que ha demanat Torra", ha afegit el líder popular en referència a les paraules que va pronunciar el president en el marc de la seva visita a Eslovènia. "El problema el té Sánchez, si Sánchez es reuneix amb aquesta gent que insulta els espanyols i que volen trencar la unitat nacional d'una nació de cinc segles d'història, potser està aquí la radicalitat", ha conclòs.

Acusa Torra de "jugar als gobelets dels trilers"

Casado també s'ha pronunciat sobre la resposta donada aquest matí per la Generalitat a la JEC sobre els llaços grocs. Ha acusat Torra de continuar "jugant als gobelets dels trilers" a compte del canvi de llaços grocs per blancs en edificis públics, i ha demanat a Sánchez "una reacció a l'altura d'unes eleccions generals" per garantir la neutralitat dels espais públics.

"Torra continua jugant als jocs dels trilers. Ara amaga el llaç groc, presenta un llaç blanc, posa una estrella groga", ha criticat en declaracions la premsa a la seva arribada a la reunió dels dirigents populars prèvia a la cimera europea a Brussel·les.

Casado ha afirmat que Pedro Sánchez "s'està deixant enganyar" pel president de la Generalitat "perquè necessita els seus vots" i li ha reclamat "una reacció a l'altura d'unes eleccions generals" i que faci "ús de la Llei de Seguretat Nacional o de Seguretat ciutadana perquè els Mossos d'Esquadra i els guàrdies urbans compleixin els requeriments que les autoritats independentistes no estan fent" a fi de "garantir l'espai neutral públic".

El líder popular ha apel·lat d'aquesta manera a Sánchez després de retreure-li que el PSOE no donés suport a la proposta de Llei de Símbols del PP per imposar sancions administratives als funcionaris, professors o metges que anessin amb el llaç groc "a l'exercici del seu càrrec" i penalitzar "que hi hagués llaços grocs al carrer".