El president del PP, Pablo Casado, ha intervingut en la campanya catalana, en un míting a Badalona, i ha assegurat que "l'autodeterminació només és reconeguda en països subdesenvolupats, com Bolívia". El dirigent popular ha precisat que es referia a la Bolívia d'Evo Morales.

Casado ha intervingut en un acte al costat del candidat de PP, Alejandro Fernández; l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i altres alcaldes populars com l'amfitrió Xavier García Albiol. I ha carregat frontalment contra l'independentisme amb la convicció que "ho tornaran a fer", implicant-hi el PSOE

Segons el dirigent popular, el PSC és "indissociable del procés" i "col·laborador necessari" dels independentistes, perquè el seu objectiu és que els independentistes no retirin el seu "suport" al president espanyol, Pedro Sánchez, i que aquest pugui així quedar-se a la Moncloa.

Casado ha defensat que els socialistes tenen "un contracte ja signat" amb ERC malgrat que en campanya es llancin retrets creuats. La nit electoral del 14 de febrer, ha pronosticat, "trauran l'ampolla de vi, el violí i les flors per Sant Valentí".

Ha animat els "moderats" a acudir a les urnes i apostar pel PP, per evitar així que els socialistes "usin Catalunya com una moneda de canvi per als plans nacionals". "Després tornaran a la Moncloa amb el llaç groc, amb els indults, a modificar delictes", ha assegurat.

El dirigent del PP ha afirmat que no serveix de res que Sánchez digui que "vol passar pàgina" del procés independentista, perquè els partits independentistes "són els seus socis": "¿Que no el van fer president de govern? ¿No li han votat [ERC i PDeCAT] els pressupostos?", ha recordat.

"Ho tornaran a fer", ha advertit en referència als socialistes però usant una frase pronunciada pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el seu judici al Tribunal Suprem.

"Tornaran a pactar amb ERC" i "serà un altre pacte de l'insomni" com el que sustenta el govern de coalició espanyol conformat per PSOE i Unidas Podemos.

Per tot això, ha insistit que el "més sensat i eficaç" és votar el PP, "l'únic partit que pot aturar l'independentisme" a Catalunya i a tot l'Estat, "l'única vacuna real contra l'independentisme".

Casado també ha criticat el partit ultra Vox i l'ha acusat d'ajudar els socialistes en permetre, amb una abstenció, l'aprovació del decret dels fons europeus. "Vox ha ajudat Sánchez a sobreviure a la Moncloa. Ens sorprèn que quan es vota crear un fons de rèptils per repartir ajudes segons el rampell de Sánchez, hi hagi partits que s'abstinguin", ha afegit.

 

A la foto principal, Almeida i Casado amb les samarretes del Barça i Espanyol