El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que "sense l'Església", la Transició a la democràcia a Espanya "no hauria sigut tan pacífica". Així ho ha dit aquest dijous durant el seu torn al congrés 'La Iglesia en la Sociedad Democrática', organitzat per la Fundació Pau VI en col·laboració amb la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

El líder del PP ha volgut destacar "la tasca social, educativa, sanitària" de l'Església que, com a institució mil·lenària, "ha tingut una posició cabdal en la història d'Espanya, també en la més recent". En aquest sentit, Casado ha volgut expressar la seva idea que el paper de l'Església durant la Transició va facilitar que fos "tan pacífica i exemplar".

Durant la seva intervenció també ha volgut criticar als "progressistes" que, segons ell, "els preocupa molt el que va fer no sé quina dictadura fa mig segle, però no parlen de la persecució i els assassinats que pateixen els catòlics i religiosos avui en dia arreu del món".

Casado també s'ha referit a altres temes, un d'ells ha estat l'exhumació de Franco, comentant que no convé "reobrir ferides tancades fa mig segle". De l'arribada de migrants pel Mediterrani ha assegurat que la solució passa per "ajudar Àfrica a desenvolupar-se". Finalment, ha sentenciat que cal combatre els populismes "amb una política ferma de valors i no amb més populisme".