El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat aquest dijous al govern espanyol que "posi ordre a Catalunya" davant la "kale borroka independentista" i apliqui l'article 155 per prendre el control, ha dit, perquè "Catalunya està fora de si" ja que "el seu Govern no controla la situació".

Així s'ha manifestat en referència a les imatges dels disturbis de dijous passat en diverses ciutats catalanes on, a parer seu, el debat no és la "proporcionalitat" de la policia o el suport de la Conselleria d'Interior a l'actuació policial. El debat és "si s'està garantint que es compleixi llei i la convivència als carrers", cosa que, segons la seva opinió, no s'està fent, de manera que el govern de Pedro Sánchez té la responsabilitat de "posar ordre" i fer que "es compleixi la llei".

Casado ha fet aquestes declaracions avui en un acte a Terol en què ha presentat els candidats del Partit Popular a les tres capitals aragoneses, així com el candidat al govern d'Aragó, i que comença una gira per tot l'Estat per presentar els caps de llista en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del maig de 2019.

Sobre la situació política de Catalunya, ha instat el govern espanyol que apliqui l'article 155 perquè, si no ho fa, serà "còmplice" que no es compleixi la llei; ha anunciat el compromís del suport del PP al Senat si decideix aplicar aquest article.

En aquest sentit, ha defensat les polítiques proposades pel seu partit perquè "imperin el seny, la llei i la convivència a Catalunya", atès que, segons el seu parer, "això no dona més de sí". Fins que Sánchez prengui la decisió de convocar eleccions, l'ha apressat a "agafar el control" a Catalunya dels Mossos, dels mitjans de comunicació públics i de la Hisenda pública, per "recuperar la legalitat".