L'entorn de Mariano Rajoy, inclosos alguns exministres, tindrà una activitat molt limitada durant la pròxima campanya electoral per a les eleccions espanyoles del 28 d'abril a decisió de l'equip de campanya de Pablo Casado, que evitarà donar-los protagonisme.

Segons avança Voz Populi, la campanya del Partit Popular per a les eleccions generals vetarà que els 'marianistes' tinguin papers protagonistes en els actes electorals, encara que sobre el paper l'equip de campanya compta amb totes les figures del partit en nom de la integració en una formació sense, oficialment, corrents ni famílies. A l'hora de la veritat, tanmateix, s'evitarà que participi de manera significativa a la campanya l'entorn de Rajoy i el mateix expresident.

Sempre segons el mitjà citat, l'equip de campanya considera que els 'marianistes' ja no sumen i es refereixen concretament a noms ja tocats com Cristina Cifuentes, Jorge Fernández Díaz o Cristóbal Montoro, significativament per evitar que partits d'ultradreta i afins, com Vox i Ciutadans utilitzin la qüestió de la corrupció com a arma electoral.