Els líders del PP i de Cs, Pablo Casado i Inés Arrimadas, compartiran un acte electoral al País Basc, segons ha confirmat aquest dilluns el líder dels populars i també l’equip d’Arrimadas. PP i Cs comparteixen la candidatura encapçalada per Carlos Iturgaiz al País Basc. “Tant ella com jo hem vist clar que cal fer una col·laboració electoral entre constitucionalistes, sobretot a les comunitats on hi ha un nacionalisme radical”, ha afirmat Casado, que ha afegit que té una molt bona relació personal amb la líder de Cs.

Segons el líder dels populars, “en un moment en què Bildu posa i treu governs i pressupostos de Sánchez ens hem d’unir els que no volem homologar Bildu com a interlocutor democràtic fins almenys que no condemni els assassinats”.

Casado ha fet aquestes manifestacions en una visita a la planta petroquímica de Petronor a Bilbao, on ha destacat que les enquestes recullen un augment de la intenció de vot a la seva formació a nivell estatal. La seva, ha afirmat, és una oposició “ferma i responsable” que denuncia els “errors greus” de gestió del coronavirus i alhora “estén la mà” per assolir pactes d’Estat.

En aquest sentit ha reiterat els cinc acords que va proposar a Sánchez en matèria econòmica i sanitària i ha avançat que la seva formació anunciarà aquest dimarts tant les seves propostes a la comissió de Reconstrucció com sobre el decret de la ‘nova normalitat’ que es votarà dijous. Previsiblement el PP votarà a favor i aplanarà definitivament el camí del decret, que compta amb el ‘no’ d’ERC.