El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha declarat que és "una humiliació i una mostra de debilitat" reunir els presidents autonòmics per justificar la visita amb el president Quim Torra. Ha definit de "comparsa i attrezzo" el que Casado considera com una utilització que fa Sánchez amb tots els líders polítics per amagar el compromís "amb els independentistes" amb l'objectiu "de recuperar la bilateralitat".

Novament, Casado ha acusat Sánchez de "blanquejar l'independentisme" i està convençut que Esquerra ha forçat al president en funcions socialista a rebre Torra, una altra vegada, a la Moncloa. Des del PP, asseguren que tota aquesta estratègia és ben coneguda pel seu partit. El president popular de Múrcia, Fernando López Miras, hauria rebut fins a 11 cartes dels socialistes i tres trucades que no han tingut resposta.

Casado també exigeix que Sánchez es negui a rebre el president Torra a la Moncloa si porta un llaç groc a l'americana: "No vull tornar a veure l'escarni d'un senyor entrant a la Moncloa amb un llaç groc a la solapa. Sánchez no pot permetre que algú entri amb un emblema que insulta el que representa la democràcia espanyola".