El cas Villarejo està lluny d'acabar-se. La investigació podria assenyalar ara l'exministre Jorge Fernández Díaz. La investigació que impulsen l'Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció sobre l'espionatge policial de l'extresorero del PP Luis Bárcenas comença a estrènyer-se al voltant de la cúpula d'Interior de l'expresident del govern Mariano Rajoy, segons El Confidencial.

La ronda de declaracions empresa pel jutge Manuel García-Castellón per desentranyar l'operació batejada amb el nom de Kitchen ha posat sobre el tapet tres noms amb càrrega política que no han desfilat per les dependències de l'Audiència Nacional per la seva condició d'aforats.

Tal com exposa el digital, la peça ha sotmès a revisió l'actuació de tota una època i assenyala de forma directa qui va ser director general de la policia espanyola en aquell moment, Ignacio Cosidó; a l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, i, en última instància, a l'exministre Jorge Fernández Díaz. Cap dels tres no pot ser investigat per l'Audiència Nacional per les seves responsabilitats parlamentàries a les files del PP, i haurien de respondre, doncs, davant del Suprem.

Segons algunes fonts a les quals ha tingut accés El Confidencial, el jutjat oferirà a l'actual portaveu del PP al Senat i als dos diputats nacionals la possibilitat de declarar de forma voluntària. Així, tal com exposa el digital, aquesta opció queda a mig camí entre la declaració com a testimoni, que es fa sense l'acompanyament d'un advocat, i la decisió de fer un pas ferm cap a la imputació mitjançant la tramesa d'una exposició raonada al tribunal competent.