El cas de Catalunya ha arribat al Bundestag. El partit Die Linke ha presentat una moció a la cambra baixa alemanya, demanant al govern d'Angela Merkel que es posi a treballar per una solució negociada al conflicte de Catalunya amb l'Estat espanyol, i intervingui en aquest sentit davant el Consell de Ministres del Consell Europeu perquè prengui iniciatives a favor d'una "sortida pacífica i democràtica" al contenciós. 

Igualment la moció proposa que el govern alemany ofereixi asil al país "a totes les persones perseguides políticament per rebel·lió o sedició que desitgin acollir-s'hi". També sol·licita que l'executiu de Merkel insisteixi de forma pública que en el judici al Tribunal Suprem espanyol "es respectin les normes de l'Estat de dret i dels drets fonamentals" dels presos, i que s'admetin observadors internacionals en el procediment.

La moció precisa que la "solució democràtica" a la qüestió catalana, hauria de ser negociada "de mutu acord entre les dues parts i amb conformitat del dret internacional". Finalment, apunta que el govern alemany haurà d'evitar qualsevol participació en la "persecució política" dels representants polítics catalans.

La iniciativa parlamentària, que porta com a títol Preservar la democràcia i l'Estat de dret en el conflicte català, està subscrita personalment per 17 diputats de Die Linke i pel grup parlamentari. El text conté una exposició de motius que posa en antecedents la cambra sobre el judici al procés, i recorda que el Tribunal d'Schleswig-Holstein "va dictaminar en la seva sentència sobre l'extradició de Carles Puigdemont a Espanya que les acusacions de rebel·lió i insurrecció no eren admissibles". També indica que els presos polítics han estat llarg temps en presó preventiva, sense estar ni jutjats ni encara menys condemnats. 

Aquest moviment al Bundestag s'afegeix a la creixent internacionalització del procés català en les últimes setmanes, amb el suport expressat per 41 senadors francesos.