El cartell promocional de la sèrie d'HBO Patria, basada en una novel·la de Fernando Aramburu, ha irritat l'espanyolisme perquè hi apareix una imatge que fa referència explícita a tortures policials. 

El cartell de la sèrie, que s'estrenarà el 27 de setembre, contraposa la imatge d'una dona que aguanta el cos del seu marit tot just després de ser tirotejat al mig del carrer per membres de ETA i la d'un home nu i lligat de mans en una habitació, torturat per policies. "Tots som part d'aquesta història", hi ha afegit HBO.

L'equiparació de les dues violències ha provocat una forta reacció en contra de dirigents polítics espanyols.

"Així es promociona Patria a HBO: rentant la història d'ETA i dels botxins. La llarga mà de Bildu recolzada en l'espatlla de Sánchez... Quina vergonya i quanta humiliació dolorosa a les víctimes", ha indicat la fundadora d'UPyD, Rosa Díez. "Uns morts i uns altres vius, si fem història sense oblidar els qui van ser víctimes i els qui van ser botxins", ha afegit la regidora de Cultura de Madrid, Andrea Levy.

El mateix Aramburu ha hagut d'aclarir que es tracta "d'una estratègia de màrqueting" que no comparteix, perquè al seu entendre no respecta "el dolor de les víctimes", però ha insistit que la sèrie sí que ho fa. Tot i això ha publicat la foto del cartell a Madrid, si bé primant la part de la víctima d'ETA.

Patria és una minisèrie de 8 episodis basada en la novel·la homònima de Fernando Aramburu, que abasta 30 anys del conflicte basc i estudia l'impacte que va tenir en la gent del carrer, com la vídua d'un home assassinat a trets per ETA, que torna al seu poble natal després de l'alto el foc del 2011, o la mare d'un etarra empresonat.