Boadella està enfadat. La casa que té al poble de Jafre (Girona), de només 396 habitants i membre de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha patit diversos atacs durant l'últim any. Si fins ara li havien "trencat les figueres de moro", "tirat escombraries dins de casa", l'última bretolada ha estat tallar uns xiprers "i posar-me'ls dins del jardí", afirma.

El dramaturg n'està tan tip que ha fet un gran cartell (vegi's la foto) on denuncia "Aquí creixien tres xiprers. Uns covards els varen tallar durant la nit. Volen imposar el pensament únic", s'hi ha posat al costat i s'hi ha fet una foto. També ha demanat de reunir-se amb l'alcaldessa, Nuria Berga, per abordar la situació que ja està denunciada a la policia, però, segons explica a Efe, no ha rebut resposta. 

Les seves múltiples absències, l'última de cinc setmanes, han ajudat que "s'acarnissin" amb la seva finca, en què té una part de camp sense tancar. I sempre que han decidit endinsar-s'hi ha coincidit, diu, amb les seves "declaracions polítiques" crítiques amb el nacionalisme català. 

Croada Boadella

L'obsessió d'Albert Boadella i la seva dona, Dolors Caminal, amb l'independentisme ha fet pujar la mosca al nas a un poble on el 27S al voltant d'un 85% dels seus votants van votar Junts pel Sí i la CUP. No només es tracta de les seves paraules contra l'independentisme, sinó també de la seva particular croada contra Jafre.

Caminal hi ha tingut un paper important. Quan l'estelada va onejar al campanar del poble va vessar el vas. Va adreçar un escrit al secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, però li van dir que ho parlés amb els bisbes catalans. I el bisbe de Girona, Francesc Pardo, només va mostrar disponibilitat per "mostrar la meva visió dels fets", i el mossèn de Jafre li va dir que "el poble ho demana". Per això va arribar a enviar una carta directa al Vaticà, com explicava en un extens reportatge a ABC.