El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha enviat una carta des de la presó d'Estremera en què agraeix els "centenars" de missives que reben els membres del Govern empresonats i que "ens mantenen molt connectats amb el batec de la gent". Són cartes, segons Mundó, "d'agraïment, d'ànims i d'esperança" però també "d'indignació, ràbia i impotència per l'abús i la injustícia que suposa tenir-nos tancats a la presó, passant 16 hores diàries tancats a la cel·la" o d'altres, cita, "que creuen que encara fan poc per ajudar-nos" o que estan escrites a mà "per mostrar que escriuen amb el cor".

"És un orgull formar part d'un país on hi ha tan bona gent, honesta i compromesa, que mai no es rendeix ni defalleix", conclou Mundó, que també lamenta que és "impossible" poder contestar la majoria de missatges.

"El dia anterior s'assembla molt a l'endemà"

En la carta, adreçada a l'emissora RAC1, l'exconseller de Justícia explica que "el dia anterior s'assembla molt a l'endemà" i que "és fàcil perdre, fins i tot, el record de quin dia de la setmana som". "Els dilluns es confonen amb els divendres i els dissabtes amb els dimarts", comenta Mundó, que assegura que un dels "moments emotius és l'arribada diària de correspondència" i que "l'emoció d'obrir cada carta sense saber quina història s'hi amaga, dins el sobre, és una gran experiència".

Entre les missives, Mundó diu que també n'hi ha d'escrites per mares i àvies "que pateixen pensant en els nostres fills i en les nostres famílies" i d'altres amb dibuixos infantils "per expressar els sentiments més tendres" o amb "poemes escollits per fer-nos companyia".

El conseller de Justícia en el Govern de Puigdemont finalitza la seva carta reiterant el seu agraïment pel suport rebut davant el seu empresonament i recordant una de les seves frases preferides: "Potser oblidaré el què has fet, potser oblidaré el què has dit, però mai no oblidaré com m'has fet sentir".