El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha enviat una carta a tots els alcaldes catalans per demanar-los que compleixin amb l'"obligació" de mantenir la "neutralitat" política als carrers i, per tant, que no permetin l'"ocupació" de l'espai públic amb "banderes, pancartes i símbols de caràcter partidista". Segons Millo, la seva presència pot malmetre la "convivència" als municipis catalans. 

La carta del delegat del govern espanyol subratlla que durant els darrers mesos "els carrers i les places dels nostres municipis, i fins i tot les façanes d'alguns edificis públics, estan essent ocupades per simbologia partidista" així com també "les platges del litoral". En aquest sentit, considera que aquests elements poden malmetre l'"objectivitat" i "neutralitat" que cal als espais públics i que això pot comportar "una ruptura de la convivència".

Millo insisteix que els Ajuntaments tenen "una responsabilitat fonamental com a garants de la neutralitat dels espais públics i amb l’obligació de no permetre la seva ocupació amb símbols que puguin acabar malmetent-la". 

 

La carta arriba després que aquest dilluns una vintena d'encaputxats irrompessin a la platja de Canet de Mar per treure creus grogues que formaven part d'una acció en record dels presos polítics i exiliats i causessin cinc ferits.