Un centenar de juristes catalans han enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la qual demanen que impedeixi al nou president, Quim Torra, exercir com a cap de l'executiu català. Segons ha publicat La Vanguardia, els juristes exposen que Torra va presentar "un programa que implica la derogació de facto de la Constitució i l'Estatut". 

En aquest sentit, consideren que Torra no pot "exercir de manera efectiva el càrrec" tret que manifesti "de manera clara i inequívoca allò al que constitucionalment està obligat: el seu acatament a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic". 

Entre els signants hi ha: Rafael Arenas, catedràtic de Dret Internacional; Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional; Montserrat Baras, professora titular de Ciència Política; Joaquim Molins, catedràtic de Ciència Política; Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional; Ana Losada, activista per una escola neutral; Ana María Magaldi, fiscal; Francesc Jufresa, advocat penalista; Joaquim Coll, historiador, o Francisco Javier Béjar, advocat.