El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha escrit una carta pública al seu número 2, Íñigo Errejón, on li proposa superar les diferències per continuar treballant junts en el projecte. Iglesias destaca que Errejón és el seu "amic, germà" per sobre de la "rivalitat" entre pablistes i errejonistes amb què, afirma, els veuen "els mitjans".

Una carta en to de pau. Aquesta és la que ha fet pública el líder de Podemos, Pablo Iglesias, després de temps convulsos al si del partit, i en especial després de fer-se públic la setmana passada que "més de 300 càrrecs" s'havien alineat al costat d'Íñigo Errejón abans de l'assemblea de Podemos del 10 i 11 de febrer.

A la carta, publicada al 20 Minutos, Iglesias no escriu al seu número 2 com a "secretari general", sinó com a "amic i company". El líder de Podemos titlla de "normal i predictible" que els mitjans els vegin, a ell i a Errejón, com a "rivals", però el preocupa que "la militància i els inscrits" els deixin de veure "com a companys".

Després d'explicar algunes anècdotes, com que ambdós fan broma pel fet que "diguin el que diguin" als mitjans tot es convertirà sempre en dards entre un i altre, Iglesias passa a explicar les seves tesis i a defensar-se d'algunes qualificacions exposades al manifest d'Errejón i els 300 càrrecs afins, que proposen una forma diferent dels de Iglesias de votar en l'assemblea del partit.

Iglesias aclareix que la seva proposta (votar alhora llistes i projectes) "és tan legítima" com la que defensa Errejón (que vol votar primer projectes i després persones), per la qual cosa el líder de Podemos creu que no s'ha de qualificar la seva opció com una "batalla de galls" entre membres del partit, tal com van defensar els errejonistes al manifest.

Més enllà d'això, Iglesias defensa que la seva posició no significa "empènyer Podemos a una deriva extremista" que engrandeixi encara més les visions d'alguns mitjans, que veuen el "moderat errejonisme" com un "mal menor" davant el "radical pablisme".

Finalment, Iglesias deixa clar a Errejón que vol un projecte: "En què les teves idees i el teu projecte tinguin espai", i l'insta a "cuidar" el debat perquè "amb acord o sense acord, puguem sempre dir-nos amic, germà, company".