L'eurodiputat del PP espanyol Esteban González Pons ha advertit aquest dilluns en una carta a tot el Parlament Europeu que "cap jutge a Espanya, ni regional ni nacional ni del Tribunal Suprem s'atreviria a donar protecció legal a un partit polític alemany, un moviment o un individu que intentés trencar l'ordre constitucional alemany".

En l'escrit, que han rebut tots els parlamentaris i assessors de l'Eurocambra, González Pons ha afegit que "alguna cosa no funciona" a la Unió Europea quan "un tribunal regional pot desestimar en només dos dies el criteri d'un Tribunal Suprem nacional, elaborat durant sis mesos en una investigació detallada i exhaustiva basada en proves legalment demostrables".

González Pons, que és vicepresident del grup popular europeu a l'Eurocambra, ha indicat a l'escrit que "Espanya pertany a Europa" i creu en un "projecte comú" pel qual està "disposada a lluitar". "Però aquesta Unió és només possible si podem comptar els uns amb els altres i si podem recolzar-nos mútuament quan ens ataquen", ha afirmat el popular. 

Segons l'eurodiputat, "la confiança recíproca i genuïna entre estats membres" és clau a la Unió Europea i l'ordre europea de detenció, el mecanisme utilitzat pel Suprem per extradir Carles Puigdemont, hauria de permetre el "retorn de criminals més ràpid i fàcilment". "Si l'ordre d'arrest no funciona, Schengen ens deixa indefensos davant dels criminals. És un dels principals perillós per la Unió Europea", ha afegit. 

Tot i les crítiques a la decisió de la justícia alemanya, González Pons acaba la carta assegurant que el PP la respecta. "És un cas legal, i són els jutges, els fiscals i els tribunals els que en són responsables, no els polítics. Així que deixem treballar a la justícia", ha dit el popular, que ha reclamat no convertir l'Eurocambra en un "tribunal paral·lel". 

Gonzalez Pons carta