Deixeu que Espanya aprengui democràcia del Regne Unit”. Aquest és el títol de la carta destacada avui al diari britànic Financial Times. El text, signat per Carles Suarez, parteix de la investigació que la justícia espanyola vol engegar contra el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, a causa de l’episodi de la detenció de dos activistes de Vox per mostrar una bandera espanyola en territori del penyal just després del Brèxit.

A partir d’aquí, l’autor de la carta recorda que la justícia espanyola ha perseguit en el darrer any diversos líders polítics catalans, des d’Artur Mas fins a Montse Venturós passant per Carme Forcadell, per actuacions com permetre la consulta del 9-N, penjar una estelada a l’ajuntament de Berga o permetre un debat sobre l’autodeterminació al Parlament de Catalunya.

Per tot plegat, recomana a l’Estat espanyol aprendre democràcia del Regne Unit, tot posant com a exemple arribar a solucions democràtiques a través de referèndums. La carta ha estat destacada via Twitter pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “tant per contingut com per la posició destacada i per la capçalera que el publica”.