CatalApp és una aplicació destinada a valorar l’atenció oral dels establiments en funció de l’ús que fan de la llengua catalana. La va presentar la setmana passada Plataforma per la Llengua. Tot i això, l’eurodiputada Teresa Giménez Barbat ha presentat una pregunta a la Comissió Europea perquè aquesta prengui mesures contra l’app. La pregunta que planteja Giménez Barbat diu que “es tracta d’una aplicació que fomenta la delació i pretén marginar dues llengües oficials de la UE com són l’espanyol i el francès”. 

En el text que acompanya la pregunta, acusa el Govern català de finançar una aplicació que té com a finalitat “coaccionar els propietaris perquè utilitzin el català, menystenint l’ús d’altres llengües”. Acusa Plataforma per la Llengua de crear una aplicació amb l’únic objectiu de denunciar els comerciants que no parlen català.

Giménez Barbat aprofita per recordar a la Comissió que aquest finançament és il·legal perquè va contra l’article 21 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE. Des d'ALDE (Aliança pels Liberals i Demòcrates per Europa) afirmen que s’està actuant sense tenir en compte aquest article, el qual fa referència a la discriminació per motius de religió, sexe o raça.

En el comunicat que ALDE ha enviat als mitjans, qualifica la pàgina web de Plataforma per la Llengua de paradoxa. Els acusa de tenir el web només en català, occità i anglès, i de marginar el francès, el castellà i fins i tot el valencià. Segons Teresa Giménez Barbat l’únic objectiu de CatalApp és “la imposició del monolingüisme a les comunitats autònomes on es parla català, i al Sud de França”.

Aquesta és la petició que Giménez Barbat ha fet arribar a la UE

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat