El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest diumenge en una carta als socis de l'entitat que "si hi ha una estratègia que clarament està fracassant és la via repressiva de l'estat espanyol", i ha demanat no renunciar a l'esperança.

"Per prudència, mai no renunciarem a l'esperança, que també vol dir no posar cap límit als nostres somnis", ha sostingut Cuixart, que ha recordat que serà el seu tercer Nadal a la presó, però que té les conviccions reforçades.

Ha sostingut que "l'estat espanyol aguditza el seu aïllament de la justícia internacional, desatén el mandat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) o el Grup de detencions arbitràries de Nacions Unides", i ha instat la ciutadania a continuar pressionant des de la lluita no violenta.

"Exigim una vegada més que finalitzi la repressió contra el sobiranisme i els moviments socials", ha defensat Cuixart, i ha destacat que el reconeixement a l'altre, la defensa dels drets humans i el reconeixement del dret a l'autodeterminació són els elements bàsics de tota negociació.

A més, ha cridat a no renunciar "a enfortir el sentiment de pertinença des de la diversitat, amb la llengua i la cultura catalanes com a principals instruments de cohesió social".