La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha replicat en una carta al delegat del Govern espanyol, Enric Millo, que l'1 d'octubre "no es realitzarà cap actuació il·legal i que tota la jornada es desenvoluparà d'acord amb la normativa vigent a Catalunya". Amb aquestes paraules -i poques més- la consellera ha donat resposta a la missiva de dues pàgines amb què el delegat advertia aquest mateix divendres als directors dels instituts catalans sobre els delictes en què poden incórrer si obren els centres per al referèndum.

ponsati

El delegat havia advertit als directors dels instituts que si obren les portes dels centres l'1 d'octubre poden incórrer "en responsabilitats penals pels delictes de prevaricaciódesobediència i malversació".

Després de repassar les resolucions del TC, Millo assenyala que l'1-O "ha estat expressament declarat il·legal" i recorda que qualsevol ús social dels edificis i instal·lacions dels centres educatius públics fora de l'horari escolar ha de ser autoritzat pels directors.

És per aquesta raó, en resposta "a la carta enviada a tots els directors d'Institut", que la consellera ha volgut sortir personalment al pas, amb un to sec i directe, per rebatre l'argumentació del delegat.