El fins ara cap dels Mossos d'Esquadra Ferran López s'ha acomiadat de tot el cos amb una carta on fa un "profund agraïment" a la feina dels agents. López també justifica per què va acceptar comandar el cos amb el 155 i per què ha renunciat ara.

"Aquesta acceptació va tenir a veure amb un exercici de responsabilitat obligat des de la posició que ocupava en l'estructura jeràrquica, i en el profund respecte que sento cap a la nostra organització i cap a tots els agents i personal facultatiu i administratiu que formen part dels Mossos d'Esquadra", diu el comissari en la carta que es va enviar ahir via telemàtica a tot el cos.

Explica la seva renúncia que va presentar al conseller Miquel Buch el mateix dia que es va reunir amb ell per primer cop, el 4 de juny, per "aquesta mateixa responsabilitat i respecte".

Buch recol·locarà Ferran López les pròximes setmanes. Ell mateix ho explica en la carta: "Se'm trobarà un encaix fora de la nova estructura directiva de prefectura".

López exposa en la carta que ha exercit el comandament com a cap del cos "amb honestedat i professionalitat, prenent totes i cadascuna de les decisions pensant en el que era millor per a l'organització ateses les condicions extraordinàriament difícils a les quals hem hagut de fer front, i he treballat perquè ens seguíssim sentint orgullosos de la nostra apassionant feina de servidors públics".

Ferran López, número 2 de Josep Lluís Trapero, va ser nomenat pel ministre Juan Ignacio Zoido hores després de l'aplicació del 155 i el cessament del major. Era el recanvi que pertocava segons l'escala jeràrquica del cos. López va posar el seu càrrec a disposició de Buch, que ha acceptat la renúncia tot i no tenir relleu ni poder restituir el major Trapero que s'hi ha negat per la seva condició d'investigat per l'Audiència Nacional.

Ara el cos està en mans polítiques. El màxim responsable és Andreu Martínez, el director general de la Policia. Tècnicament, les decisions les prendran els altres dos comissaris que formaven part de l'equip tant de Trapero com de López: Joan Carles Molinero i Miquel Esquius.

 

carta Ferran López