Els polítics unionistes són els que més parlen del procés a les xarxes socials, si bé sovint ho fan per queixar-se'n. L'analista de dades Joe Brew ha publicat el percentatge de tuits amb les paraules "independentisme", "separatisme" i "República" durant tot el 2018, i el rècord el tenen el diputat de Cs Carlos Carrizosa (38,1%), seguit per l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza (34,4%) i la líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas (28,1%).

A continuació se situen la diputada socialista Eva Granados (19,4%), la plataforma unionista Societat Civil Catalana (16,8%), el líder de Cs, Albert Rivera (14,6%), i l'exlíder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol (14,1%).

Tuits paraula independencia Joe Brew

En contra del que podria semblar, el primer independentista no apareix fins al lloc desè i és el president Quim Torra, amb només un 11,9%. El segueixen el president Carles Puigdemont (10,7%) i el vicepresident Pere Aragonès (10,4%). El president del Parlament, Roger Torrent, se situa amb un 3,8%, i el vicepresident Oriol Junqueras amb un 5,5%, tot i que aquesta darrera xifra no és representativa perquè no té accés a Internet.