L'estratègia de Ciutadans per fer alcalde de Barcelona Manuel Valls ha fracassat i ara, un cop passades les eleccions, comencen les tensions dins la plataforma creada per l'exministre francès i que comptava amb el suport del partit taronja. Des de Ciutadans reconeixen que la coalició no ha complert les "expectatives", però asseguren que "no contemplen" cap trencament. Valls, però, ja ha amenaçat en fer-ho si els d'Albert Rivera pacten amb Vox en algun territori com per exemple Madrid.

En una roda de premsa al Parlament aquest dimarts, el president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, s'ha limitat a dir que no contempla que hi hagi "discrepàncies" amb Valls pel que fa a la política de pactes a l'ajuntament de Barcelona i ha demanat temps per analitzar els resultats i les opcions. Carrizosa ha avisat que no han passat "ni 48 hores" de les eleccions i ha advertit que la política de pactes la decidirà un comitè municipals -format per tres persones de Cs i tres properes a Valls-, en el que assegura que espera que hi hagi unanimitat.

Tot i això, davant les paraules Manuel Valls, que defensava que trencaria amb Ciutadans si pactaven amb Vox a Madrid, Carrizosa ha avisat que el passat mes de desembre ja hi ha haver una polèmica per l'acord a Andalusia -que ell ha matisat que era amb el PP- i que Valls va continuar dins la plataforma. Donant a entendre que ara no hauria de ser diferent. Malgrat tot, sí que ha volgut deixar clar que "la plataforma que va encapçalar Valls no ha tingut els resultats que esperàvem", ja que només han crescut en un regidor, pel que ha conclòs no ha complert amb les "expectatives".

Pel que fa als possible pacte amb Vox, s'ha limitat a dir que el partit ha creat una comissió per avaluar possibles pactes i que estan a l'espera dels "primers informes".