Dures declaracions del líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, sobre la situació dels encausats pel Tribunal de Comptes als quals se'ls hi ha imposat una fiança de 5,4 milions d'euros. "No em fan cap pena", ha dit aquest dimarts en una roda de premsa des del Parlament.

"Hi ha gent que ho passa molt malament a Catalunya", ha dit. Per a Carrizosa, doncs, cal fer una "distinció" entre la "gent normal" i "els processistes vividors del procés que ja ens han espoliat suficientment". D'aquesta manera, el líder del partit taronja ha avançat que votaran en contra del decret del fons creat per la Generalitat per avalar les fiances sigui quin sigui el posicionament final del Consell de Garanties Estatutàries.

 

Sobre el fet que el Tribunal de Comptes no hagi acceptat la prorroga que demanaven alguns dels afectats, Carrizosa ha afirmat que "en els tràmits legals no hi ha treves possibles". I ha afegit que el tribunal fa el que li correspon "sense fer favoritismes i tractant tothom amb igualtat".

"Risc inassumible" per als bancs

Pel que fa al fet que el Govern no hagi trobat cap entitat bancària que avali el fons de 10 milions, Carrizosa se n'ha alegrat i ha assegurat que ja s'ho esperava, "com la major part de la societat catalana". "Les entitats financeres saben que això és un risc inassumible", ha dit.

"M'agradaria que la Generalitat fos tan respectuosa amb els diners de tots els contribuents com ho són les entitats amb els diners dels seus clients. Aquesta precaució l'hauria de tenir la Generalitat", ha reivindicat Carrizosa, que ha assegurat que si això, al seu parer, no passa és perquè "els que ens van robar són els companys dels que ara ens manen".

Preguntat per la possibilitat que l'Institut Català de Finances assumeixi les quantitats de les fiances, Carrizosa ha aclarit que també els semblaria una "il·legalitat".

Si el Govern no acaba trobant cap banc, el fons de risc de 10 milions serviria d'aval directe davant el Tribunal de Comptes, tal com especifica el decret de creació.

Els comuns, de perfil

Els comuns, per la seva banda, han aclarit que tot i que veuen "sòlid" el decret del Govern sobre el fons, esperaran que el Consell de Garanties Estatutàries es posicioni per fixar ells el seu posicionament. En una roda de premsa, el diputat David Cid també ha tornat a demanar la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la cinquena onada de la Covid.

 

Imatge principal: el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, en la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: ACN