“Ningú no ens callarà”. D’aquesta manera ha replicat el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, a la carta enviada pel president Roger Torrent als grups per instar els diputats a comportar-se i convocar-los a una reunió aquest dimecres. “No deixarem de dir que els escrits i les actituds del president Quim Torra i la consellera Laura Borràs són supremacistes i xenòfobs”, ha assegurat.

En aquest sentit, Carlos Carrizosa ha insistit que “si tenim un president autor d’escrits supremacistes, ho continuarem dient”. Ha acusat l’independentisme de voler “vulnerar” la seva llibertat d’expressió i voler convertir el Parlament en un “cortijo del separatismo”. No obstant això, sí que ha carregat contra els “insults” de la resta de grups en el ple cap a Cs: “S’està tractant de deshumanitzar Ciutadans i els seus votants, tant al Parlament com als mitjans de comunicació afins”.

Per altra banda, Carlos Carrizosa ha confirmat que el seu partit no assistirà a la taula de diàleg convocada pel president Quim Torra al Palau de la Generalitat aquest divendres. “Aquesta cimera que pretén celebrar no té les característiques necessàries perquè sigui efectiva”, ha argumentat. Ha tornat a insistir que el diàleg s’ha de fer en un debat monogràfic al Parlament “amb llums i taquígrafs”, i ha lamentat que la Junta de Portaveus hagi tombat aquest dimecres la seva iniciativa per a fer-ho.

Sobre l’oferiment de Carles Puigdemont a ERC i la CUP per presentar-se conjuntament a les eleccions europees, el portaveu de Ciutadans ha considerat “una vergonya i un escàndol” que “un fugit de la justícia pugui amagar-se rere un càrrec públic per a no enfrontar responsabilitats personals”.

Finalment, Carrizosa ha expressat “respecte” per la condemna del Tribunal de Comptes a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. “El senyor Mas i el seu Govern sabia que els diners del 9-N eren diners de tots els catalans”, ha assegurat. “Que els tornin, no era seu”, ha exigit.