El líder de l'oposició i president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha llançat una amenaça al ja inhabilitat president de la Generalitat Quim Torra en el ple celebrat aquest dimecres. "Seguirem auditant i investigant el mandat de Torra. Li preguntarem què intenta tapar, igual que ja va fer Mas. Tots dos ens estan amagant què es fa amb els diners dels catalans a l'estranger", ha acusat.

D'aquesta manera, Carrizosa ha volgut assenyalar les pensions que reben els expresidents de la Generalitat i ha anunciat que el seu partit "intentarà introduir una llei que acabi amb aquests privilegis". "A sobre de tenir una legislatura de dos anys i mal feta, se li dona un despatx i una pensió vitalícia", ha etzibat.

Abans de llançar aquestes advertències, Carrizosa ha volgut retreure a JxCat i ERC la celebració del mateix ple, ja que fins a l'últim minut tant el seu grup com el del PSC (que no ha assistit al ple) l'han intentat tombar. "Fa mesos que demanem un ple sobre el coronavirus i ens l'han posat a l'octubre, i, en canvi, en 24 hores ens han muntat un ple per fer un homenatge a Torra", ha assegurat. "Per vostès, els catalans són invisibles. Han convertit el Parlament en una plataforma per a les seves campanyes d'assetjament", ha dit.

El líder de la formació taronja també ha carregat contra el president Torra per haver apuntat que l'autonomia era un problema per arribar a la independència. "El pròxim ple el muntaran contra els funcionaris, contra els lletrats i contra els Mossos que ens protegeixen dels que incendien els carrers", ha vaticinat. "Són vostès uns liquidacionistes de les institucions", ha acusat.

"Les mentides" sobre l'ONU

En aquesta mena de càrrega general, Carrizosa ha volgut deixar lloc en la seva intervenció per a organismes internacionals com la Unió Europea i l'ONU. Del primer ha dit que no s'ha qüestionat en cap moment la justícia espanyola. Del segon ha negat que hagi reclamat a l'Estat l'alliberament dels presos polítics. "Qui ha dit que s'alliberin els presos és un grup de treball de l'ONU, que no és un òrgan de l'ONU", ha explicat. "I escolti'ns bé, perquè hem descobert que vostès van untar amb 300.000 euros aquest grup de treball els anys 2019 i 2020", ha acusat. 

Elogis a Chacón

Sorprenentment (o no tant), Carrizosa ha lloat l'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón i ha arribat a dir que "per una cosa que funcionava, la canvien". Així doncs, ha menyspreat la trajectòria professional de l'actual cap del Departament, Ramon Tremosa, de qui ha dit, "amb tot el respecte personal", que els seus mèrits es basen en "haver estat una fàbrica de mentides a Europa".

Petició als independentistes

La conclusió final de Carrizosa ha estat que "els independentistes farien bé" de votar Cs perquè, segons ha argumentat, "no els donarem la República, però els partits independentistes tampoc i nosaltres sí que gestionarem l'autonomia".