Ciutadans vol que hi hagi un president alternatiu després de la imminent inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Així ho ha reconegut aquest dimarts en roda de premsa des del Parlament el diputat Jorge Soler.

Tanmateix, Soler no ha volgut dir qui hauria de ser aquest candidat i, per tant, no ha proposat (encara) que ho sigui el líder de la formació taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa.

"S’ha de ser prudent i primer esperar que arribi la sentència. Però sí que proposem que hi hagi un candidat alternatiu perquè Catalunya no quedi paralitzada", ha defensat acusant el "separatisme" i Torra de "voler bloquejar les institucions".

En aquest sentit, Soler ha explicat que la carta que Carrizosa va enviar al PSC, els comuns i el PP és perquè volen trobar una solució acordada amb la resta de grups de l'oposició. "Només volem evitar que quedi tot aturat com ja ha passat altres vegades", ha lamentat.

La justificació de la pandèmia

Per justificar tots aquests moviments, Soler ha assegurat que des de la formació estan "molt preocupats per la situació" de la pandèmia i ha carregat contra la gestió del Govern i, en concret, de la consellera de Salut, Alba Vergés

"La llista d’espera segueix creixent. Hi ha molts pacients que ni tan sols són atesos. L’atenció primària està col·lapsant. Des d’aquest Parlament hem de tancar files dient que s’havia d’empoderar l’atenció primària, però la consellera ni tan sols es va dignar a rebre ahir una delegació dels MIR que estava a la porta de la conselleria", ha acusat.

Soler també ha demanat un ple monogràfic sobre la segona onada de contagis de coronavirus. "L'estem demanant des del juliol", ha recordat.