La distensió i la comoditat que els partits unionistes troba en els actes de Societat Civil Catalana podrien haver ajudat que el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, s'hagi sincerat i hagi admès la seva preocupació davant d'un previsible clatellot del Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, a Espanya per la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes.

"Els socis europeus ens trauran les castanyes del foc si veuen que el govern espanyol actua com si el que realment hagués passat fos que el mateix Estat s'hagués passat amb la repressió?", s'ha preguntat Carrizosa en una intervenció a les Jornades d'Estiu de l'entitat unionista. "És que per això correm el greu risc que Estrasburg no ens doni la raó", ha admès, en referència als recursos que els presos ja estan presentant davant del tribunal europeu​.

Carrizosa ha argumentat que si la comunitat internacional veu com el procés independentista català va avançant al llarg dels anys, "celebrant-se un referèndum i declarant la independència des d'un Parlament autonòmic sense que ningú els aturi, pensaran que no serà tan il·legal". "I amb l'indult es dona el missatge que no va ser tan greu el que es va fer", ha lamentat Carrizosa.

carlos carrizosa jornades scc - acn

Carrizosa, a les jornades de Societat Civil Catalana / Foto: ACN

Consell d'Europa

Carrizosa ha anat més enllà i s'ha llançat a la teoria de la conspiració acusant Sánchez de voler que el Consell d'Europa aprovés l'informe demanant la fi de la repressió contra el moviment independentista. "El socialisme va decidir no modificar l'informe perquè realment a Sánchez ja li anava bé que es critiqués la sentència del Suprem per concedir els indults", ha apuntat.

També ha acusat el diputat letó que va visitar el Parlament de no voler rebre'ls, tot i que això va ser desmentit ahir pel mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va rebatre que va ser Ciutadans el que no va voler assistir a les reunions que es van organitzar amb aquest parlamentari.

Carrizosa, igual que la resta de la dreta espanyola, continua defensant que Sánchez ha concedit els indults per "sostenir-se en el poder" gràcies als suports parlamentaris de grups com ERC i EH Bildu.

"Taula de xantatge"

Carrizosa també ha criticat durament la taula de diàleg, que en principi es reunirà el proper mes de setembre. El líder del partit taronja a Catalunya l'ha qualificat de "taula de xantatge" perquè, al seu parer, la Generalitat imposa coses que no vol ni defensa la majoria de la societat catalana.

En aquest sentit Carrizosa ha defensat que el que cal és obrir un "diàleg entre catalans, perquè no existeix cap conflicte entre Catalunya i Espanya". I ha instat a fer-ho al Parlament "en igualtat de condicions". També ha acusat els partits independentistes de "baixar-los de condició" quan es vanten d'incomplir les lleis. "Perquè nosaltres sí que les complim", ha lamentat.

 

Imatge principal: el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa / Foto: ACN