Tot i que el líder de l'oposició, Carlos Carrizosa, ha volgut moderar el to en l'entrevista d'aquest dimarts a TV3, no se n'ha pogut estar d'etzibar les ja habituals crítiques a la televisió pública catalana, aprofitant que l'entrevistava el seu director, Vicent Sanchis

"TV3 és un fenomenal aparell de propaganda caríssim per seguir atiant el foc", ha denunciat després de comentar que li semblava molt exagerat que el Telenotícies vespre hagués dedicat 15 minuts de "publireportatge" a la suspensió del tercer grau dels presos polítics. "No li sembla una notícia important?", li ha preguntat Sanchis. "Sí que ho és, però no mereix un publireportatge", ha respost el portaveu de Cs.

 

Més enllà de les càrregues contra TV3, Carrizosa ha volgut situar la pandèmia del coronavirus com una espècie d'oportunitat per acabar amb el procés d'independència de Catalunya. "La societat catalana i també l’independentisme està fart del procés. N’estic convençut", ha afirmat amb un intent de picar l'ullet a algun votant sobiranista despistat.

En aquesta línia, ha volgut diagnosticar el procés com "un problema d’aquests líders", en referència al president a l'exili, Carles Puigdemont -de qui ha assegurat que els catalans estan farts de seguir "les seves peripècies de fugit"- i l'exvicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras. "El vaig veure rancorós", ha comentat sobre aquest últim. Així doncs, Carrizosa ha apuntat que hi ha molts dels seus "seguidors" que "volen normalitat".

Mirar a la cara als presos?

Després de menysprear breument els objectius de la independència: "Suposo que ens volien treure el passaport, no?", ha preguntat amb un somriure trapella, Carrizosa ha tornat a acusar els presos d'haver rebut un tracte de favor en la seva estada a la presó. "Miri, jo he fet dret penal i dret penitenciari. I vaig veure de seguida que no s'agafava per cap lloc l’article 100.2 ni tampoc el tercer grau. Sense cap mena de dubte han rebut un tracte de favor. És un escàndol", ha assegurat.

En referència als presos també, Sanchis ha volgut agafar el fil d'una de les declaracions destacades de Junqueras en la seva entrevista a la cadena catalana i li ha preguntat si podria debatre amb ells ara mateix mirant-los a la cara. Carrizosa, però, ha dubtat i s'ha limitat a respondre que ell ja els va advertir.

"És que jo era allà i ja els vaig avisar de què els hi podia passar. I em deien que els estava amenaçant!", s'ha burlat. Així doncs, Sanchis li ha qüestionat que si l'únic que pot fer l'independentisme és renunciar al seu projecte, Carrizosa ho ha rebutjat. "No dic que ningú renuncii a ser independentista, sinó que renunciïn a fer-ho fora de la llei", ha instat criticant que el procés "va voler derogar l'Estatut amb una majoria absoluta que ni representava la meitat de la població".