El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat aquest dissabte reformar el mecanisme de les euroordres per evitar que el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, "continuï campant per Europa", el mateix dia que el Consell de la República ha celebrat un acte a Perpinyà (Catalunya Nord).

En declaracions després de visitar Rubí (Vallès Occidental), Carrizosa ha apostat per aconseguir que "les ordres que emeten els tribunals dels països membres de la Unió Europea es facin efectives sense atendre les particularitats de cada país", ha informat el partit en un comunicat. "Hem de reforçar l'euroordre i treballar més perquè es reformi i que Puigdemont no pugui continuar burlant-se de tots els catalans", ha assegurat.

Tanmateix, el que ha proposat Carrizosa és una autèntica quimera, ja que una reforma del mecanisme de les euroordres suposaria un canvi molt profund del funcionament de les institucions europees que difícilment acceptaran la resta d'Estats-membre.

En relació amb la taula de diàleg, Carrizosa ha afirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "només hi parla d'allò que interessa als separatistes" i no sobre qüestions que afecten la vida quotidiana de la majoria dels ciutadans.

Carrizosa ha anunciat que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs de Cs contra la Mesa del Parlament i el seu president, Roger Torrent, per no retirar el càrrec al president de la Generalitat, Quim Torra: "Ens estan obligant a fer un control polític a un senyor que no és president".

"Per a nosaltres és clar, però sembla ser que el separatisme i la Mesa del Parlament no volen assumir que Torra no és president", i ha informat que la seva formació ha demanat que s'adoptin mesures cautelars per evitar el que, al seu parer, són vulneracions dels drets de l'oposició.