A menys d'un dia per a la primera reunió de la mesa de diàleg, Ciutadans ha volgut tornar a carregar contra els socialistes per "posar la catifa vermella a condemnats, investigats i fugits". Així ho ha denunciat el president del grup al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha assenyalat que el president Quim Torra està condemnat pel TSJC per desobediència, que Josep Maria Jové (ERC) està investigat per malversació per l'1-O i que altres integrants de la delegació són "emissaris de Puigdemont", en relació a Josep Rius. 

Amb tot, ha assenyalat que es tracta d'una "mesa de xantatge" i ha lamentat la "falta de contundència" dels socialistes amb els independentistes catalans. "Ens fa vergonya", ha assenyalat en aquest sentit, lamentant també que "es posi catifa vermella a aquells que volen trencar Espanya". 

Per altra banda, en una roda de premsa des del Parlament, Carrizosa ha anunciat que el Tribunal Constitucional ha acceptat un recurs d'empara interposat pel seu grup contra el president del Parlament, Roger Torrent, i altres membres de la Mesa per mantenir a Torra com a president de la Generalitat tot i la retirada de l'acta de diputat. 

Reunió de portaveu per rellevar Ribó

També ha anunciat una reunió de portaveus de tots els grups parlamentaris per proposar candidats a Síndic de Greuges, davant el mandat caducat de Rafael Ribó. També que en el proper ple se sotmetrà a votació una proposta de resolució del seu partit per reclamar que l'expresident Jordi Pujol retorni els més de 800.000 euros que va defraudar a Hisenda.