Ciutadans creu que el president Carles Puigdemont està portant Catalunya cap a una espècie de Brexit. És per això que, en la seva intervenció en el ple d’aquest divendres, ha insistit en la necessitat d’unes eleccions per “fer fora els qui s’han carregat i arruinat” les institucions catalanes. El seu portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, ha instat els catalans a “aturar aquest Brexit al qual ens porta Puigdemont” en unes eleccions autonòmiques. L’objectiu, en paraules de Carrizosa, és “restaurar la democràcia”.

“Vostès passaran a la història per haver-se carregat les institucions d’autogovern, però no per haver partit Espanya, perquè no ho aconseguiran”, ha defensat Carlos Carrizosa, que ha denunciat el “comportament populista, antidemocràtic i totalitari” de JxSí i la CUP. Segons el portaveu de Cs, la majoria independentista voldria “expulsar els dissidents” de Catalunya. En aquest sentit, dirigint-se als diputats independentistes, ha dit que “quan Ciutadans pugui restaurar la democràcia a Catalunya després d’unes eleccions, vostès podran anar a tots els municipis sense ser declarats persones non grates”.

Carrizosa ha defensat que l’objectiu de l’aplicació de l’article 155 és preservar les institucions catalanes d’autogovern. “Com és possible que pretenguin arribar a la independència contra tots i contra tothom?”, els hi ha preguntat. Els ha acusat de mentir: “La veritat no els pot aguantar el seu camí cap al desafiament, la confrontació i la manca de democràcia”.