El candidat de Ciutadans a la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha fet una crida a "lluitar i votar" per frenar l'independentisme i, alhora, evitar un hipotètic pacte entre el PSC i ERC per governar Catalunya. Carrizosa i la presidenta del partit, Inés Arrimadas, han alertat de la possibilitat d'un nou tripartit d'esquerres i han reclamat un Cs "fort" com a "garantia" que això no passi.

El programa electoral de Cs

El programa electoral de Cs consta de 10 punts on explica amb detall, quines són aquelles propostes que el partit pretén portar a terme si arriba a la presidència de la Generalitat. [Consulta aquí la resta de programes electorals].

"Si tenim un tripartit, no només tindrem privilegis i més procés, sinó que tindrem indults" per als presos polítics, han alertat. Per a Carrizosa, els comicis previstos per al 14 de febrer són "una grandíssima oportunitat per canviar la política catalana" i parar el nacionalisme. El candidat ha assegurat que veu en la convocatòria electoral "una oportunitat de poder fer un govern constitucionalista", ha cridat als seus afins a mobilitzar-se i ha afirmat que són més que els votants independentistes.

Carrizosa també ha assegurat que l'independentisme causa separació, ha instat a parlar "d'ocupació, de persones que estan en ERTO, d'hotelers, comerciants que l'estan passant fatal, sense pensar si són independentistes o no", i ha cridat a col·laborar davant de les conseqüències de la pandèmia de coronavirus.

Carrizosa i Arrimadas han obert la campanya electoral de Cs a Monjuïc, en un acte retransmès per les xarxes socials i que només han assistit de públic alguns membres de la candidatura, com Anna Grau, Nacho Martín Blanco i Marina Bravo, que és també secretari general de la formació a escala estatal. Han presentat el cartell de campanya, una fotografia d'ambdós líders amb el lema 'Perquè guanyem tots' i el símbol amb el qual es presenten: el cor tribandera de Cs amb uns braços que simbolitzen una abraçada.

Arrimadas ha explicat que l'abraçada és un símbol important no només per la dificultat que ha suposat la pandèmia de la Covid-19 per a les relacions personals sinó també per la necessitat de retrobament de la ciutadania. "Volem tornar a abraçar-nos entre catalans pensem el que pensem i parlem el que parlem", ha reivindicat. A més, ha fet una crida a participar en els comicis malgrat la "ràbia" i la "decepció". "Podem estar indignats i emprenyats fins al 14, però si no anem a votar estarem emprenyats com a mínim quatre anys més", ha assegurat.