El portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha fet aquest dissabte una aferrissada defensa de l'exèrcit espanyol i ha assegurat que es "mereix tot el suport" de la població per la seva tasca.

En una atenció als mitjans a la porta de la seu del seu partit a Barcelona, Carrizosa ha estat preguntat per les paraules de la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, que va atorgar a l'exèrcit el paper de defensar el compliment de la Constitució.

Com a resposta, el diputat de C's ha cregut convenient remarcar que "en un país democràtic, l'exèrcit mereix el suport de la població ja que els militars es juguen la vida per defensar els nostres drets i els nostres valors democràtics". "No crec que s'hagi de dir res més al voltant de l'exèrcit", ha sentenciat.

Puigdemont i la CUP

Carrizosa ha reaccionat, també, a les paraules del president de la Generalitat, que dijous va dir que creu que d'aquí a un any ja no estarà en el càrrec i que no té intenció de presentar-se a les properes eleccions catalanes. "Seguim amb un Govern inestable i ens sembla normal que Puigdemont no vulgui continuar en aquesta inestabilitat permanent, que no li permet ni tan sols assegurar que acabarà el 2017 com a president de la Generalitat".

El diputat taronja ha afegit que Puigdemont és ara mateix "presoner d'un partit antisistema i no té marge de maniobra". Per a C's, que la CUP "qüestioni de nou" l'aprovació dels pressupostos del Govern és un signe més de la "inestabilitat" que estan provocant els anticapitalistes a Puigdemont.

De la mateixa manera, Carrizosa assegura que C's apostaria més per un canvi de rumb de l'executiu i del president que per una nova convocatòria d'eleccions. "Nosaltres no volem que els catalans passin la vida votant. Preferiríem que els representants públics facin el que han de fer: unes respostes d'acord amb les necessitats dels catalans i aparcar la constant reivindicació de repetir el 9-N", ha afegit.

Carrizosa ha reclamat que Catalunya tingui "un Govern que pensi d'una vegada en tots els catalans, que no deixi buides les cadires de representació a la resta de l'Estat i que pensi en tothom".

Pel que fa als possibles problemes interns que pot haver provocat la decisió de Puigdemont de no ser de nou presidenciable dins del PDeCAT, Carrizosa creu que el més preocupant no és qui serà el candidat sinó què pot oferir el partit del president. "És més greu que un buit en la successió, el que no té el PDeCAT és un projecte més enllà de provocar la divisió i repetir el 9-N. El que hi hauria d'haver és algú que oferís un projecte alternatiu al que va oferir Mas o ofereix Puigdemont", ha sentenciat.