Nova enganxada de Ciutadans i el Govern, aquest cop en motiu de les protestes del 21-D. Després que el diputat de Ciutadans Carlos Carriziosa acusés a l'executiu català de no evitar la "violència" als carrers i de vulnerar els drets dels ciutadans no independentistes, la consellera Ester Capella ha acusat al partit taronja de "construir una realitat paral·lela" i de viure a Matrix, ja que ha defensat que el moviment sobiranista ha desmuntant durant anys que "no és violent".

"Estan encaparrats en crear un marc mental i construir una realitat paral·lela. Ens acusen de viure a Matrix, però fa molt temps que vostès viuen a Matrix", li ha retret la consellera. D'aquesta manera, ha afegit que l'independentisme no ha trencat mai "papereres"; "els únics que han trencat papereres són els que s’han manifestat amb Societat Civil Catalana i extrema dreta". "L’única violència a Catalunya ha estat la de l'Estat espanyol", ha etzibat la titular de justícia.

Carrizosa diu "insurrectes" al Govern

L'enèsima picabaralla amb Cs ha tingut lloc en una interpel·lació parlamentària, on Carrizosa ha denunciat que la marxa lenta proposada per l'ANC pel proper 21-D no és legal i ha assegurat que si el govern la permet serà una "govern d'insurrectes". En aquest punt, Capella ha defensat que la ciutadania "és responsable i exerceix els seus drets de manera responsable" i que el Govern "garantirà" que es pugui celebrar el Consell de Ministres del govern de Pedro Sácnhez divendres que ve a la Llotja de Mar de Barcelona. 

Carrizosa també ha demanat a Capella que sortís al faristol del Parlament a dir que "està prohibit tallar carreteres", que està "en contra de la via eslovena" o que "està prohibit manifestar-se amb violència". La consellera no ha atès les peticions i li ha contestat que el que hauria de fer Ciutadans és "estar condemnant que Espanya  no compleix amb els drets" ni amb "la legalitat vigent". "L’Estat està podrit i es fa mal a si mateix", ha afegit.

Durant la seva intervenció, Carrizosa també ha rebut un avís del vicepresident de la cambra, Josep Costa, que ha exercit les funcions de president en absència de Roger Torrent, en dir que els articles del president Quim Torra són "supremacistes" i "xenòfobs". Costa ha considerat que es tractava de "desqualificatius" que els partits s'havien compromès a no utilitzar contra altres diputats durant les sessions plenàries, tot i que la cosa ha quedat en un avís.