Ciutadans busca subsistir en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Ja desapareguts al Congrés dels Diputats, amb només una desena de regidors arreu del país, en vies d'extinció al Parlament Europeu, ja només els queda la cambra catalana, lloc on els va veure néixer, per sobreviure a l'extinció. Per fer-ho, el partit que va fer tremolar el sistema bipartidista espanyol i que sempre s'ha caracteritzat per un discurs bel·ligerant contra el catalanisme ha confiat en Carlos Carrizosa, que repeteix com a cap de llista després d'aconseguir 6 diputats en les eleccions de fa 3 anys. Malgrat les poques possibilitats que els hi donen les enquestes a l'hora d'obtenir representació, Ciutadans busca esgarrapar en la pujada d'intenció de vot del Partit Popular

Ciutadans busca evitar la crescuda del PP

És per això que Carrizosa s'ha llençat a la jugular d'Alejandro Fernández un cop el líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, l'ha ratificat com a cap de cartell dels populars per al pròxim 12 de maig. Carrizosa l'ha titllat de "candidat titella de Feijóo", utilitzant el seu habitual llenguatge ofensiu i maldestre. El candidat de Ciutadans considera que aquest dimecres ha "desembarcat a Barcelona la Génova de Feijóo per dir-li al seu candidat què és el que ha de fer". 

"Al seu candidat marioneta, ja li han explicat que volen parlar amb Puigdemont per a no ser incòmodes en un futur pacte?", ha afegit el líder de Ciutadans, recordant els oferiments de Feijóo a Junts per Catalunya en el marc de la investidura fallida del líder del Partit Popular el passat juliol.  Per això, considera que "l'únic vot fiable ha sigut, és i serà Ciutadans. "L'objectiu del PP és arribar a la Moncloa i no defensar els drets dels catalans", ha defensat Carrizosa. 

El repte de Fernández

Mentre Ciutadans està en vies de desaparèixer, les enquestes donen fins a 15 diputats al Partit Popular. En les passades eleccions del 14 de febrer del 2021, els populars van treure el pitjor resultat de la seva història a Catalunya, obtenint només 3 diputats. El motiu? L'entrada al Parlament de Vox, que va assolir la xifra d'11 diputats i el que Ciutadans va aconseguir mantenir-hi sis escons. Ara, però, Fernández té el repte de recuperar aquest vot, malgrat les reticències inicials de Feijóo per escollir-lo cap de llista. El cap de l'oposició al Congrés buscava un líder pròxim al catalanisme moderat que encarnava Josep Piqué i, per això, han sonat noms com Daniel Sirera durant aquestes últimes setmanes d'especulacions. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!