El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha justificat el rebuig d'integrar-se amb el PP a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig, ja que segons ha argumentat hauria estat sotmetre's als interessos dels populars que considera que són "diferents dels que tenen els ciutadans". En una entrevista aquest dilluns a Onda Cero, Carrizosa ha assegurat que el PP a Catalunya pretén "emmotllar-se al catalanisme". En aquest sentit, ha defensat que els populars creuen que Junts "és un partit respectable i no volen continuar fent oposició a un partit que en un futur els pot votar per accedir a la Moncloa". A més, el líder taronja ha reflexionat que amb la fórmula proposada pel PP no haguessin aconseguit captar el vot de l'electorat socialista descontent amb el PSC. 

"A Catalunya, l'opció que conjuminava l'electorat era que el PP, Ciutadans i la societat civil presentessin una candidatura per a tots els constitucionalistes que no volien votar el PSC ni Vox. Amb la qual cosa, era una candidatura guanyadora, de govern fins i tot. Estic convençut que haguéssim arribat a uns escons que ens haguessin permès influir en la formació dels governs", ha assegurat.

Les opcions de Ciutadans el 12-M

Carlos Carrizosa ha reivindicat "el fort arrelament" de Ciutadans a Catalunya, i malgrat que les enquestes publicades durant els darrers dies, no els donen cap escó, ha assegurat que segons enquestes internes, el partit tindria representació al Parlament per a la província de Barcelona. "Una candidatura de Ciutadans garanteix molt més que aquest vot d'esquerra que ja ha estat el nostre retorn al constitucionalisme rebutjant el partit socialista", ha assenyalat. Sobre el representant del PP a Catalunya, que encara no ha estat triat, ha afegit que, si al final ho és Alejandro Fernández "és evident que no els agradarà al PP de Catalunya ni a Madrid, el tindrien sotmès". 

Carrizosa també ha carregat contra el líder socialista a la presidència de Catalunya, Salvador Illa, i ha assegurat que "és qui portarà Puigdemont i és possible que voti Puigdemont". Per aquesta raó, ha defensat que la candidatura de Ciutadans "garanteix molt més que aquest vot d'esquerra" que una candidatura en conjunt amb el PP, en la qual seria més difícil el traspàs de vots. "Votar Illa en aquestes eleccions, tots els catalans ho saben, és apuntalar una altra vegada la continuïtat del Procés i apuntalar el menyspreu a més de la meitat dels catalans, la continuïtat d'uns serveis socials minvats per tots els diners que ens gastem en el Procés, ambaixades i quiosquets. I això és el que nosaltres volem remoure en aquesta campanya. Si volem que les coses canviïn, votar Illa és el pitjor que es pot fer a Catalunya", ha apuntat. 

Preguntat per la decisió del govern espanyol de portar al Tribunal Constitucional la iniciativa legislativa popular (ILP) tramitada al Parlament per declarar la independència, Carrizosa ha afirmat que es tracta d'un moviment "100% electoralista". "Ho ha fet per salvar una mica la campanya a l'Illa", ha dit per després recordar que Ciutadans ja va presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional i va demanar mesures cautelars per aturar la tramitació d'aquesta ILP.