El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, s'ha animat i no s'ha estat de cridar avui a "alliberar" Catalunya. Però per a ell alliberar-la no és cap aposta independentista sinó al contrari, superar el procés sobiranista. "Al votant constitucionalista cal oferir-li una alternativa que pugui alliberar Catalunya dels últims 10 anys de procés", ha assenyalat.

"Amb el PP crec que existeix un context per a l'acord. És cert que no entra en els objectius del primer  secretari del PSC, Miquel Iceta, però crec que els votants socialistes poden entendre que a Catalunya vulguem passar pàgina", ha defensat en una entrevista a El Periódico.

Sobre la convocatòria d'unes eleccions catalanes, Carrizosa ha assegurat que JxCat i ERC "no poden posar un cadenat a les institucions" catalanes. Per això, li ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que proposi candidats a la Presidència de la Generalitat si inhabiliten el president Quim Torra, i ha avisat que és el president de la Cambra catalana qui "té la clau del desbloqueig". "Si existeix un bloqueig per part del senyor Torrent, que no fa el que la llei li mana fer, que és cobrir una vacant en la Presidència, li exigirem que compleixi amb la llei", ha assegurat.

Sobre la taula de diàleg, ha dit que des de Cs es neguen a nomenar-la així, ja que al seu entendre "no representa tota Catalunya, només representa a la facció que dirigeixen els polítics separatistes que volen continuar amb el cop (sic), que no han demanat perdó".

En ser preguntat pel canvi del candidat del grup espanyolista als pròxims comicis a Catalunya --inicialment era la portaveu del partit al Senat i portaveu adjunta, Lorena Roldán--, ha defensat que va ser "el més adequat" donada la possible imminència, segons ell, de la convocatòria d'eleccions a Catalunya.