Nova nit de càrregues policials a Madrid al carrer Ferraz en el primer dia de la investidura de Pedro Sánchez. Un cop més, la policia espanyola ha carregat contra els manifestants congregats aquest dimecres per tretzè dia consecutiu de protestes als voltants de la seu del PSOE. Les càrregues s'han produït després que un grup d'espanyolistes hagi increpat el cordó policial, llançant objectes i petards contra els agents. En aquesta nova jornada de protestes contra l'amnistia, milers de persones s'han tornat a reunir passades les 19 hores davant la seu socialista a Madrid, quan encarava estava en marxa la sessió d'investidura al Congrés, i han propinat insults contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. Després de les càrregues policials, els agents han dut a terme algunes detencions de manifestants violents.

🔴 Manifestació a Madrid avui, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

Vídeo: Júlia Gómez

La mobilització ha començat, com ja és habitual, de forma pacífica abans de les vuit del vespre. Els manifestants responen a la crida contínua feta des de l'extrema dreta, encara que ara mateix ja no hi ha cap organització concreta que convoqui. Passades les 22.00 hores s'han produït els primers llançaments de petards i bengales contra la línia policial. Per la seva part, els antiavalots han anat preparant-se per respondre, agafant els escuts i posant-se en formació. La tensió ha augmentat quan alguns dels concentrats s'han inclinat per sobre de les tanques del cordó policial, desafiant els agents, que s'han desplaçat fins a un lateral del carrer per encapsular els manifestants. Una nit més, els càntics contra el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president a l'exili, Carles Puigdemont, han estat dels més corejats pels manifestants que s'han aplegat a Ferraz. "Puigdemont, a prisión", o "Pedro Sánchez hijo de puta" són algunes de les consignes més repetides. També s'han propinat insults contra la premsa i la policia, a qui han recordat que l'"1 d'octubre yo te defendí"

Els manifestants cremen estelades a Ferraz al crit de "per Espanya"

Els manifestants de les primeres files de la protestes d'aquest dimecres, principalment encaputxats, han tornat a propiciar càntics en contra de Puigdemont i de Pedro Sánchez i han cremat les dues estelades al crit de "per Espanya". Tot seguit, des de la multitud han tirat diversos petards a la policia, ampolles d'aigua plenes, llaunes de cervesa i altres objectes malgrat les crides a la calma dels agents policials. La primera línia de la manifestació s'ha omplert amb un grup de joves vestits de negre i amb la cara tapada que han començat a moure les tanques de seguretat, alertant a la policia, que s'ha protegit els cascs i han retrocedit amb els escuts. Els mateixos manifestants han col·locat en primera línia una nina inflable de plàstic amb el logo del PSOE i han cridat "aquesta és Irene Montero". Aquestes nines sexuals inflables ja van aparèixer en la protesta d'aquest dimarts, i els manifestants les van equiparar a les ministres del PSOE.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!