La manifestació animalista que aquest dissabte va col·lapsar plaça Espanya va acabar amb cinc detinguts. Efectius antiavalots dels Mossos d'Esquadra van carregar contra els participants que es concentraven a la cèntrica plaça per protestar contra la mort de la gossa Sota, abatuda per un guàrdia urbà dimarts passat. Prèviament, més de 3.500 persones s'havien concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar gestos a l'alcaldessa, Ada Colau. En finalitzar la concentració, alguns grups s'han desplaçat fins a la Plaça Espanya, on han tingut lloc els incidents en tallar el trànsit. 

Els manifestants a la plaça Sant Jaume, convocats per l'entitat SOS Animals Maresme i el partit animalista Pacma, exigien el cessament del cap del cos i han demanat a Ada Colau, "depurar responsabilitats". La concentració tenia l'objectiu de criticar les "explicacions corporatives i confuses" que consideren que ha donat fins ara l'Ajuntament i exigir la posada en marxa de protocols específics per a la protecció dels animals. 

Segons el relat policial, l'agent va disparar al gos després que l'ataqués als voltants de la plaça d'Espanya de Barcelona. L'animal hauria saltat a sobre del policia quan aquest va voler identificar el seu amo, un jove sensesostre. Tal com explica la Guàrdia Urbana,el gos hauria començat a mossegar el braç de l'agent, que hauria vist perillar la seva integritat física.