Diverses càrregues policials i tres detencions han protagonitzat un acte de Vox celebrat aquest dimecres a Múrcia. El motiu ha estat el rebuig per part de manifestants antifeixistes a dos actes organitzats per l'associació ultracatòlica Hazte Oír i el partit d'extrema dreta , on han assistit el president del partit, Santiago Abascal, i el seu secretari general, José Antonio Ortega Lara.

Els concentrats davant l'Hotel Nelva -on estaven programats els dos actes- han estat cridats per el Frente de Acción Estudiantil (FAE) de Murcia, el grup d'Estudiantes En Movimiento y les Juventuts del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE). La tensió entre els manifestants i els assistents dels actes ha anat de menys a més i ha acabat d'esclatar quan un dels concentrats ha empès un assistent recriminant-li que els estigués fent fotos.

Ha sigut aleshores quan la policia ha fet avançar el seu cordó i ha carregat contra els mobilitzats detenint a dos persones. Tres quarts d'hora més tard, la Policia ha fet una tercera detenció quan un jove es disposava a encarar-se amb simpatitzants de Vox que anaven arribant a l'acte. 

Un cop acabats els incidents, el líder de Vox, Santiago Abascal ha agraït el paper de la policia davant els manifestants. Per contra, ha retret al Delegat del govern espanyol no haver dissolt "una concentració il·legal de comunistes impulsada per Podemos" i ha demanat la seva dimissió. "Han amenaçat els assistents durant hores entre incitacions d'odi i amenaces de mort", ha argumentat.