El diari Süddeutsche, considerat el segon en importància d'Alemanya, ha carregat contra el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, per la seva rebequeria al canal internacional de la televisió alemanya, quan va abandonar el plató perquè no li agradaven les preguntes.

El rotatiu afirma obertament que Borrell "va perdre els estreps" durant l'entrevista, i relaciona això amb els "nervis" que al seu entendre aclaparen el poder político-judicial espanyol. Relaciona amb aquest estat de nervis que s'hagi prohibit a TV3, i també a Betevé, utilitzar les expressions "presos polítics" i "exili".

"Recentment, el ministre espanyol d'Afers Exteriors ha perdut els estreps en una entrevista. El grau de nerviosisme de la disputa entre Madrid i Barcelona s'ha posat de manifest en l'entrevista, en el programa en anglès de la Deutsche Welle. L'expresident del Parlament Europeu és català, però un decidit contrari als independentistes. L'entrevistador li ha preguntat per què Madrid no permetia un referèndum sobre la independència a Catalunya, si el 70% dels electors de la comunitat ho reclamen, fins i tot molts contraris a la secessió. Els tres partits independentistes sumats van aconseguir només el 47% dels vots a les darreres eleccions autonòmiques del 2017", afegeix.

Süddeutsche

El diari titula el reportatge amb el significatiu títol d'"On tenen els nervis de punta", i relaciona amb aquest estat neguitós de la política espanyola la decisió de prohibir les pancartes de suport als presos polítics i exiliats, i la de censurar expressions als mitjans de comunicació públics. Süddeutsche considera que tot plegat està impedint la intenció del govern de Pedro Sánchez de posar sordina a la qüestió catalana durant la campanya de les generals.

"El pla de les autoritats centrals de Madrid de mantenir el tema el més reduït possible ha estat del tot erroni", ha indicat Süddeutsche. Recorda que PP i Cs no segueixen aquesta estratègia, i que al Govern català ja li va bé. Per no parlar de l'incontrolable Borrell.