El diari britànic Financial Times, el més influent en matèria econòmica, ha carregat amb duresa contra el president espanyol, Pedro Sánchez, per la incapacitat de formar govern després de 5 mesos, i l'ha acusat de practicar el joc de la gallina, un repte suïcida. "El president del govern espanyol juga a la gallina electoral amb Podemos", posa com a titular el rotatiu, amb un punt d'estupefacció.

El joc de la gallina, en anglès game of chicken, és una competició suïcida en la qual dos participants condueixen dos vehicles, l'un contra l'altre. El primer que es desvia de la trajectòria de topada perd i és humiliat perquè s'hauria comportat "com una gallina". Hi ha una altra versió amb la cursa cap a un precipici, que va popularitzar Nicholas Ray el 1955 a Rebel sense causa, amb James Dean. En aquesta versió un dels dos automobilistes mor estimbat.

Financial Times interpreta que aquesta competició encetada per Pedro Sánchez té com a rerefons "una pugna entre els partits d'esquerra espanyols" que mostra una gran fragmentació política. El diari contrasta l'actual situació amb l'eufòria que tenia Sánchez la nit electoral, "després que l'oposició de centre-dreta va obtenir el seu pitjor resultat de la història". Recorda que han passat cinc mesos i el líder del PSOE no ha aconseguit ser investit, i "està en camí de tornar a les urnes".  

El diari britànic destaca que en el rerefons d'aquesta cursa suïcida hi ha també un intent partidista de Pedro Sánchez. "La disputa també és un testimoni de l'ambició personal que té el senyor Sánchez per tornar al vell sistema bipartidista, després d'uns anys en què Podemos ha estat a punt de suplantar els socialistes com a principal partit de l'esquerra". Però desconfia de l'intent del president espanyol. "Hi ha poques expectatives que unes noves eleccions canviïn de forma decisiva l'aritmètica electoral. Cap de les eleccions ha donat un resultat concloent -o un govern estable- des del 2011", afegeix. La data coincideix, per cert, amb l'inici del procés independentista a Catalunya.

Financial Times

El rotatiu afegeix declaracions d'un analista del Consell d'Europa, que insisteix en el joc de la gallina. "És el joc de la gallina: Sánchez li està dient a Podemos que li haurà de donar els vots a canvi de res, o bé ara o bé després de les eleccions, diu Nacho Torreblanca, analista del Consell d'Europa sobre relacions exteriors. La gent del voltant de Sánchez no creu que hi hagi possibilitats que unes noves eleccions puguin portar a un govern de centre-dreta, la qual cosa fomenta anar a la política de risc", assenyala.