L'eurodiputada francesa Manon Aubry (França insubmisa) ha carregat en una entrevista a l'emissora France Inter contra el silenci que manté la UE sobre el cas de vulneració de drets a Catalunya per part de l'Estat espanyol i la sentència de l'1-O.

"El silenci de la UE amb el que passa a Catalunya és un silenci culpable", ha assegurat. Aubry ha afegit que la sentència de l'1-O "és del tot desproporcionada i escandalosa". "No es pot usar la Justícia com una eina política", ha assegurat.  

Aubry ha recordat que diverses formacions impulsen la celebració d'un debat al Parlament europeu sobre Catalunya. "El Brexit és un tema important, però a Catalunya hi ha una mobilització mai vista i la UE hi té responsabilitat", ha apuntat.

Segons l'eurodiputada, s'hauria de tenir clar que "en democràcia els temes es decideixen pel vot, i en el cas de Catalunya això és imprescindible". Aubry no s'ha volgut pronunciar sobre si Espanya és o no un Estat de dret, però ha afirmat que el que és clar és que s'utilitza la Justícia políticament, quan hi ha 9 presos per haver celebrat un referèndum.