El nou alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha anunciat aquest diumenge que els càrrecs d'En Comú es mantindran en el govern de l'Ajuntament. "L'estructura gerencial evidentment que no [la canviarà], serà de continuïtat, i l'estructura directiva, tampoc. Primer perquè no som sectaris i segon perquè hi ha professionals excel·lents al capdavant de moltes àrees de l'Ajuntament. La meva obligació és garantir la continuïtat institucional", ha afirmat Collboni en una entrevista amb El Periódico en ser preguntat si canviarà el sottogoverno actual de PSC i comuns. 

Jaume Collboni ha confirmat que va oferir el dijous una oferta als comuns per formar un govern de coalició i ha reiterat aquest diumenge que la idea que té al cap és la mateixa: "Tinc un projecte que tots coneixen, el meu contracte amb els electors, una idea i una proposta que és una coalició progressista", ha dit Collboni. "Dilluns començaré a prendre decisions", ha conclòs el nou alcalde de la capital catalana, que ja va expressar ahir la seva intenció d'allargar la mà a totes les formacions per arribar-hi a "acords tan amplis com sigui possible", tret de l'extrema dreta. 

Preguntat sobre si va oferir a Xavier Trias partir-se l'alcaldia de Barcelona, com ha afirmat el candidat de Junts aquest diumenge al matí en roda de premsa, Jaume Collboni ha dit que "en unes negociacions es fan moltes propostes" i que "no s'amaga", però que "no aporta massa donar-li més voltes". "El senyor Collboni volia que ens partíssim l'alcaldia, dos anys jo i els altres dos ell, i jo li vaig dir que de cap de les maneres", ha afirmat Trias. Collboni també ha evitat "entrar en polèmiques" en no voler valorar les primeres paraules del president, Pere Aragonès, en la trobada d'ahir, en la qual Aragonès va criticar subtilment que sobre l'elecció del candidat socialista "es projecta l'ombra d'un acord d'Estat".

Evita polemitzar sobre la investidura i reitera la "mà estesa"

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet la seva primera compareixença pública després de la investidura aquest diumenge en una festa veïnal a Can Clos, al barri de la Marina del Port, en la qual s'ha limitat a fer acte de presència i ha evitat fer comentaris polítics. "Vull ser l'alcalde de tots, i de tots els barris, comencem una nova etapa a Barcelona, de progrés i cohesió social", són les úniques declaracions que ha fet el socialista en la trobada veïnal a Can Clos, i ha reiterat que buscarà "l’acord" i tindrà la "mà estesa" amb tots els grups del consistori, "excepte l’extrema dreta”