Una trentena de càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona, entre ells el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, i el secretari general, Jordi Cases, han signat un escrit, remès al Tribunal Suprem, en què sostenen que l'exconseller Joaquim Forn és una persona "dialogant" i de "valors ètics".

El comunicat l'ha presentat Daniel Pérez-Esqué, advocat de Forn, davant del jutge del Suprem que l'investiga per rebel·lió, al costat d'un escrit en què demana que deixi en llibertat provisional l'exconseller, després d'haver renunciat a la via unilateral a la independència.

L'escrit sosté que Forn, que va ser regidor de Barcelona per CiU durant 18 anys, és "dialogant, considerat i respectuós amb el personal i amb les funcions de comandament, control, fiscalització, gestió i assessorament", així com "un defensor dels interessos públics al servei del conjunt de veïns i veïnes".

Els signants lamenten que s'hagi presentat l'exconseller com "una persona fanatitzada, intransigent i desconsiderada amb les normes comunes de convivència" i sostenen que "és absolutament falsa" la imatge que s'ha donat de Forn com "un personatge conspirador i maliciós, que situa la consecució dels seus objectius per damunt de qualsevol valor ètic o moral".

Segons els empleats públics que signen el comunicat, l'exconseller ha acreditat davant seu ser "una persona respectuosa, dialogant, complidora de les obligacions legals del seu càrrec" i la seva acció pública "ha estat sempre presidida per valors ètics", entre ells "la recerca de la concòrdia i convivència pacífica".

Entre els signants de l'escrit figuren el director de Recursos Humans, Carles Arias, el de Barcelona Serveis Municipals (BSM), Ignasi Armengol, el gerent de Prevenció, Joan Delort, el gerent municipal, Jordi Martí, el director de Premsa, Francesc Santiago, el director dels Serveis Jurídics, Albert Solé, la tresorera, Immaculada Turu, i la directora d'Autobusos de Barcelona, Marta Labata.