En el degoteig comunicatiu dels nous ministeris, aquest dissabte al matí s'hi ha acabat de sumar dos noms més. És el de l'actual consellera canària Carolina Darias que serà la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública i el de José Manuel Rodríguez Uribes a Cultura. Amb aquests dos ja se saben gairebé totes lescarteres dels nous ministeris, a l'espera del de Justícia, del que encara no se'n sap el titular.

Darias, actual consellera d'Economia de les Canàries, va ser la primera dona presidenta del Parlament de la regió i també ha ostentat la delegació del govern espanyol a les illes. Amb la seva elecció, el flamant president Pedro Sánchez ha escollit a una socialista amb carnet i amb experiència en polítics autonòmica gestionar les relacions amb les comunitats.

Carolina Darias Sant Sebastià va néixer a Las Palmas de Gran Canària el 25 de novembre de 1965, és funcionària de carrera de l'Cos Superior d'Administradors de l'administració autonòmica canària i ha desenvolupat una llarga trajectòria des del seu debut en la política local el 1999, quan va ser elegida regidora de la seva ciutat natal pel PSOE.

José Manuel Rodríguez Uribes, nascut a València,  és filòsof del dret espanyol. Va ser delegat del Govern espanyol a Madrid entre 2018 i 2019 i membre de la Comissió Executiva Federal del partit socialista.

Està previst que el president de Govern, Pedro Sánchez, comuniqui demà diumenge a el Rei la composició de Gabinet.