La cofundadora i fins ara número tres de Podemos, Carolina Bescansa, ha anunciat aquest dimecres que dimiteix de l'executiva del partit. En una carta dirigida als inscrits al partit, Bescansa també assegura que no té intenció de integrar cap llista a la direcció de Podemos al proper Congrés, que se celebra d'aquí dues setmanes i on s'enfrontaran Pablo Iglesias i Iñigo Errejón.

En una missiva firmada conjuntament amb el també membre de la direcció Nacho Álvarez, tots dos acusen a Pablo Iglesias i Iñigo Errejón d'haver actuat "d'esquena a la voluntat de diàleg i acord" i expliquen que, per això, no poden integrar-se en cap de les llistes que competiran per l'adreça política de l'organització.

Bescansa i Álvarez, asseguren que "no volen eludir cap responsabilitat", però que creuen que seran més útils "fent un pas al marge d'aquesta escena" i treballant per "recuperar els grans debats polítics que van fundar Podemos". 

“Pensem que són els equips més forts els que estan actuant d'esquena a la voluntat de diàleg i acord, voluntat que és compartida per la gran majoria de les persones inscrites en Podemos. Per això no podem integrar-nos en cap de les llistes que competiran per l'adreça política de l'organització”, asseguren conjuntament en la missiva.

“No volem retrocedir ni eludir la nostra responsabilitat. Senzillament creiem que serem més útils treballant per a la recuperació dels grans debats polítics que van fundar Podem, i per impulsar els acords que hauran de produir-se després de Vistalegre. En aquests moments, això només ho podrem aconseguir fent un pas cap al marge en aquesta escena”, afegeixen.